8. marraskuuta 2012

Hay tanto que inventar, no hay nada que fingir

Hola!
Elämä täällä päiväntasaajalla on jo pitkään ollut suht normaalia, mutta silti on tekemistä eikä aika riitä tekemään kaikkea. Paljon on tapahtunut sitten viime päivityksen ja yksi pyyntö ajalle: hidasta, por favor!

Viime viikolla oli Día de difuntos eli kuolleidenpäivä/pyhäinpäivä. Perinteisiin kuuluu colada morada ja guagua de pan. Colada morada on juomaa, johon kuuluu nimestäkin päätellen karhunvatukkaa sekä lisäksi mm. mansikkaa, mortineja, ananasta, yrittejä, babacoa, naranjillaa.. Ainesosat ovat suurinpiirtein hallussa, koska tehtiin mamin kanssa annos kyseistä herkkua, ja oli varmasti parasta colada moradaa, mitä olen tähän mennessä maistanut. Guagua de pan on ihmisen muotoinen vaalea leipänen, löytyy myös hillotäytteisinä. Näitä sitten syödään yhdessä ja aivan taivaallisen hyvää! Guagua-sanan on muuten ketsuaa ja tarkoittaa lasta, hyvin yleinen sana täälläpäin, joka päivä kuulee.
caritas, gorra y corbata ! carolina <3 td="td">
Halloweenia täällä ei yleisemmin vietetä, mutta Club Los Chillosissa (asuinalue toisella puolella Vallea) on tapana tehdä dulce o truco-kierros. Kaverini sattuu sopivasti asumaan siellä, joten tehtiin sitten karkinkeräyskierros. Karkkisaalista kertyikin mukavasti ja oli hauskaa. Osa taloista oli jopa panostanut koristeluun, ja löytyi hämähäkinseittejä, luurankoja ja aaveita.

dulce o truco !
Torstaina otin varaslähdön feriadoon ja suuntasin mun consejeran ja hänen lastensa kanssa rannikolle, Salinasiin. Feriado oli tällä kertaa Cuencan kunniaksi. Meidän matka ei lähtenyt ihan niin hyvin käyntiin, kun myöhästyttiin lennolta Guayaquiliin. Ecuadorin aikakäsitys yhdistettynä unohtuneeseen henkilöllisyystodistukseen takaa varmasti lennolta myöhästymisen. Lopulta päästiin kuitenkin Salinasiin ja loma meni hyvin, 5tähden hotellin ruuat oli todellakin viiden tähden arvoisia. Auringonottoa, kävelyä rannalla, chillailua hotellia, tanssimista..
Salinas
Eilen vietin iltaa sivistyneesti Ecuadorin kansallisbaletin parissa. Kyseessä oli rotaryn järjestämä balettigaala, jonka tarkoituksena oli juhlistaa Rotaryn 85vuotista taivalta Ecuadorissa. Menin mun consejeran kanssa, ja paikalla oli paljon vaihtareita, ilmeisesti kaikki Quitosta ja Vallesta. En itse asiassa yllättynyt, kun myöhästyimme ja missasimme shown alun. Sen on erittäin normaalia täällä, muut vaihtarit kyllä oli paikalla ajoissa. Show oli kuitenkin todella kaunis ja oli mahtavaa nähdä muita vaihtareita pitkästä aikaa.
mi consejera

Tänään ihan extempore lähdin leikkaamaan hiukset, tätä oli kyllä suunniteltu jo aikaisemmin, mutten ikinä saanut aikaseksi. Mami kysyi, että haluisinko heti lähteä leikkaamaan hiuksia, ei muuta kuin vamonos ja tukka lähti :) Oli muuten ensimmäinen kerta, kun piti seisoa hiuksia leikatessa. En sentään koko aikaa seisonut. Hintakaan ei ollut paha 13$ eli n. 10€, kyseessä oli vielä Vallen paras ja laadukkain kaapamo, missä vain hyvätuloiset käy. Estoy contenta.:)
Guayaqui, Ecuadorin suurin kaupunki

Tämän kuun lopussa on retki Amazonille ! Toivottavasti pääsen syömään apinoita ja muita mielenkiintoisia ruokalajeja. Toivon kuitenkin ettei Amazonin ötökät bongaa uutta blondia ruokalajia ja syö mua ihan totaallisesti. Ötökän puremat tuolta rannikolta oli jo sen verran isoja, että järkytin ihmisiä täällä. Ötökkämyrkyt ja allergialääkkeet kehiin niin eiköhän niillä selviä.


Näin loppuun haluan jakaa vielä yhden mielenkiintoisen asian. Enää ei kumminkaan ihmetytä, mitä tuolta tien varresta löytyy kävelemästä, koiria, kanoja, lehmiä, aaseja, hevosia. Koulumatkalla näkyy lähes joka päivä sianpäitä ja puolikkaita sikoja herkullisesti paistettuna. Tänään kuitenkin huomasin, että erään kaupan pihalla oli mopo ja hevonen, joku oli siis lähtenyt kauppaan hevosella. Näytti hauskalta, kun hevonen ja mopo oli rinnakkain, me hizo sonreir - made me smile :) 

Besitos y abrazos, chao !

7 kommenttia:

  1. oot tosi ruskee!:D miten pitkään ootte amazonilla? tiiätkö yhtään missä nukutte ja mitä teette?:)

    Anniina

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. oon blanca! tai ainakin musta näyttää siltä:D ollaan vaan 4päivää, en yhtään muista miten nukutuaan tai missä vaikka luin kyllä ohjelman:D

      Poista
    2. miten lähellä se amazon on jos ootte siellä vaan neljä päivää?:D mut varmasti tulee ihan huippua!:)

      Poista
    3. Quitosta lennetään 30min ja sit bussilla n. 2h, jos oikein muistan.:D ei tää maa nyt hirveen iso oo.:) toivottavasti tulee kivaa!:)

      Poista
    4. no ei oo pitkä matka :) ja varmasti tulee ihan huippua!:)

      Poista
  2. holaaa, kuinka lämmintä siellä ecuadorissa oikee on kiinnostaa tietää? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. holaa, lämpötila riippuu tosi paljon paikasta, rannikolla on paljon lämpimämpi kuin täällä vuoristossa. asun laaksossa joten täällä on n. 5C lämpimämpää kuin quitossa. tällä hetkellä eletään talvea, mikä tarkoittaa lähinnä etä sataa välillä vettä ja paljon. sillon on tietysti viileämpää, mutta on tietysti kauniita, aurinkoisia ja kuumia talvipäiviä, kuten tänään ainakin +28C astetta:) viileämpinä päivinä n. 15-25C, iltaisin ja aamuisin on myös viileämpää n. 8-15C, ei täällä kylmä ole ja aurinko on súperrico! tykkään tosi paljon tästä vallen ilmastosta:)

      Poista