2. heinäkuuta 2012

Por fin llegaron

Sähköpostin kyttäyksestä siirryin etanapostin kyttäilyyn, ja nyt se on ohi! Guarantee Form saapui viime viikon maanantaina ja rotarytakki torstaina. Toistaseks kaikkien postien kyttäilyt on ohi.:)

Guarantee Form on siis sellainen papari, jossa lukee vastaanottavan rotaryklubin tiedot, tiedot koulusta, ensimmäisestä isäntäperheestä ja tietysti myös kaupungista. Tää lappunen on oleellinen, kun pitää hakee viisumia, ilman lappusta ei voi hakea viisumia. Guarantee Formin lisäksi mukana oli paljon muitakin papereita ja lappusia: säännöt vielä kertaalleen, tietoa Ecuadorista, ohjeita viisumin hakuun (ei mitkään loistavat, mut näillä mennään), koulun vahvistus, vaihtariretket hintoineen (!) ja vielä lisää kaikkee muuta.


Guarantee Formista selvisi, etten menekään ihan Quitoon, vaan Quiton viereen Conocotoon. En tiiä, onko se erillinen kaupunki vai Quiton kaupunginosa, mutta ei sillä oo mitään väliä :D Rotaryklubi toivotti tervetulleeksi Quitoon, mut tää Ecuadorin maantiede ei oo ihan hirveen hyvin hallussa.  Conocoton on siis Quiton kaakkoisosassa Valle de Los Chillos-nimisessä laaksossa. Siellä on myös muutaman asteen lämpimämpää kuin Quitossa, et kelpaa ;) jaja estoy muuuy feliz que no haga frío tan cerca del ecuador y estoy segura que me gusta la ciudad.:)


Mun tuleva koulu on nimeltään Unidad Educativa La Salle, joka sijaitsee n. 10min päästä ensimmäisen perheen kodista. Koulu alkaa syyskyyn 6. päivä eli kerkeen olla jonkun aikaa maassa ennen koulun alkua:)

Koulun papereissa mun nimin oli Lina. Ne siis luulee, että sinne on tulossa suomalainen vaihtari, jonka nimi on Lina. :D Juu ei oo ensimmäinen kerta, kun mun nimi luetaan Lina eikä Iina, ja sit oon kuitenkin aina Ina. Ootan innolla, jos ecuadorilaiset keksis lisää muunnelmia tosta:D

Rotarytakin kävin hakemassa heti kun sain saapumisilmoituksen. Se päällä tulee niin vaihtariolo, ja sit kun sais sen vielä täyteen pinssejä ja muita juttuja.:) Takki on niin iso, että voin ihan rauhassa syödä ja kerätä pari(kymmentä) vaihtarikiloo. Ois sittenkin kannattanu ottaa pienempi koko:D

Lähtöön on aikaa alle 2kk! :) Kesäkuu meni tosi nopeesti, ja papereitten ja takin saapumisestakin on jo 2vko. Aika kuluu nopeesti, ja pitäis tehä vielä vaikka mitä. Vaihtariretkistä ja viisuminhankkimisesta (hay problemas pequeños) teen postauksen myöhemmin, Hasta luego:)

7 kommenttia:

  1. Iina ollaan samassa koulussa ja asun kans valle de los chillossa!!!!!! jeeeeeeeeeeee kuinka siistiiiii!!!!

    VastaaPoista
  2. eiku hups. ollaanki eri koulus :DD mut siis asun kans tol alueel! :)

    VastaaPoista
  3. en tiiä onko mun koulussa muita vaihtareita, mut tosi siistii et valle de los chillosissa on suomalaisia!!!:) muy chevereeee:)

    VastaaPoista
  4. Moikka! Oon sua joitain vuosia vanhempi hesalaistyttö ja viettänyt puol vuotta Quitossa vapaaehtoistyössä 2009. Ecuador on ihana maa ja Quito kaunis kaupunki! Hyvä valinta siis :) Ihmiset on pääasiassa tosi mukavia, tykkäävät tosin juoruta mikä välillä ärsytti, mutta sellasta ei kannata ottaa turhan vakavasti. Ecuador on ihanan monipuolinen maa, ja sopivan kokoinen jotta sen ehtii vuodessa hyvin näkemään. Galapagos on tosi upee paikka. Siellä kannattaa viipyä ainakin viikon verran, ja ehdottomasti mennä useemman päivän veneretkelle ja vierailla eri saarilla! Myös Kolumbian puolella kannattaa käydä (itelläni jäi toteuttamatta rahanpuutteen vuoks), todella monet kehu sen taivaisiin, kuulemma vielä paljon Ecuadoria kauniimpi eikä läheskään niin vaarallinen kuin mitä sanotaan. Ecuador on siinä mielessä hyvä valinta, että siellä puhutaan espanjaa erittäin selkeesti ja hitaasti. Helppo oppia siis! Quitossa on paljon nuoria ulkomaalaisia opiskelemassa espanjaa ja tekemässä vapaaehtoistyötä. Viihdyt varmasti! t.Kira

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi! Ihana kuulla kaikkea hyvää Ecuadorista ja Quitosta. Galapagoksille on vaihtariretki, joten sinne siis toivottavasti pääsen. Kolumbiassakin olisi tosi kiva käydä, mutta en tiedä miten se onnistuu, kun järjestön säännöt kieltävät matkustelun muihin maihin. Hyvä, että Ecuadorin espanja on selkeetä ja hidasta! Yritän heti alusta alkaen puhua vain espanjaa.

      Poista
  5. Paljonko viisumi maksaa sulle?:) Entä kaikki muutkin eli lennot, maansisäiset lennot, maaohjelmat, vakuutukset, lisävakuutukset.. jne. Ois kiva jos voisit kertoo kaiken, meinaa haaveilen itse vaihtovuodesta ecuadorista, mutta raha on todella tiukilla että riittääkö... :/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. viisumi tais maksaa n. 100e, lennot pari tonnia ja vakuutukset, rotarytakki, koulutukset yms n. tuhat lisää ja sit vielä vaihtariretket ns.pakolliset n. 500e ja vapaaehtoset n.1000e. maana ecuador on halpa paitsi vaatteet ja elektroniikka. en muista oliko vielä jtn muita kuluja, mutta toivottavasti tosta oli jtnn apua !

      Poista