23. heinäkuuta 2012

Tantas cosas que no he contado

Hola! On taas paljon kaikkee, mitä en oo kirjottanu tänne. Työt vie paljon aikaa, etenkin kun on ilta- ja aamuvuoroja, niin tuntuu ettei aika riitä mihinkään. Tykkään kyllä mun työstä, oon töissä Karttulan ABC:llä, ja työt jatkuu vielä loman loppuun asti. Mutta nyt tulee päivitystä kaikkeen viisumin hausta vaihtariretkiin Ecuadorissa.


Mis pins están listos !
Viisumin hankkimisessa on ollut vähän ongelmia.. eikä mulla oo vielään oo viisumia. Vaikeeta viisumin haussa on/oli se, etten saanut järjestöltä mitään ohjeita koko prosessiin. Suomessa ei olekaan enää konsulaattia, joten mun piti soittaa Tukholmaan, et saisin jotain ohjeita. Mutta kaikki (ojalá, toivottavasti) viisumiin tarvittavat paperit ja passi on lähteny kohti Tukholmaa ja Ecuadorin suurlähetystöä. Laitoin kirjattuna kirjeenä, mut ne failas postissa enkä saanu mitään lappusia, jotka olisi pitänyt saada. Sit tulee paniikki, jos passi on kadonnu matkalla.. No onneks vielä on kuukausi aikaa. 

Las uñas con la bandera de Ecuador 
Mut toisaalta vaikka mulla on kuukausi aikaa Suomessa, niin mun pitää tyhjentää huone ja kaapit jo parin viikon päästä. Ecuadorista tuleva vaihtari tulee asumaan mun huoneeseen. Samalla voin sit aloittaa pakkailua. Muutenkin on paljon kaikkea, mitä pitää tehdä ennen lähtöä. Tuliaisia en oo vielä kunnolla miettinykään, kunhan sais tän viisumin alta pois niin vois paremmin keskittyä muihinkin vaihtariasioihin. Espanja taitaa jäädä pelkästään espanjankielisen musiikin kuunteluun. Ja tietysti pitää nähdä kaikkia kavereita mahdollisimman paljon.:)



Ja sit vaihtariretkiin. Ecuadorin rotaryt järjestää yhteensä 5 retkeä vaihtareille vuoden aikana:
Syyskuussa on Spanish language & orientation camp (350$)
Lokakuussa retki Tyynenmeren rannalle, sponsored by rotarit ! vamos a la playa !!:)
Helmikuussa on vapaaehtoinen retki Amazonille (n. 450$)
Maaliskuussa myös vapaaehtoinen retki GALAPAGOSSAARILLE (n.900$) oon niin menossa!! 
Myöhemmin keväällä on Rotary Cultural Trip around the country, josta rotaryt maksaa puolet. 
Retkien hinnat on suht halpoja, niin tarkoituksena olis mennä kaikille. Galapagoksille ainakin on ihan pakko päästä, haluun nähdä jättiläiskilpikonnia, jeeei:)  ja haluun kyllä Amazonillekin :)


Loppuun vielä yksi parhaimmista espanjankielisistä kappaleista, mitä oon kuullu. Aunque se pase toda mi vida yo te esperaré

Hasta luego, chao! :)

4 kommenttia:

  1. Oi ihania noi pinssit!! Varsinkin noi angry birdsit!:)) Toivottavasti ton viisumi asian kanssa käy hyvin! Ja retket kuulostaa upeilt!! Voiku itekkin tietäisin mitä retkiä Kolumbiassa on luvassa tänä vuonna:)

    VastaaPoista
  2. ihanii noi pinssit! paljo hienompii ku mitä mul oli :D ja iha epäreilua ku sun matkat on noin halpoja!:D voi ku brasseissaki ois ollu noin halvat matkat... eikös sun lähtöön oo jo alle kuukaus?:)

    VastaaPoista
  3. Sun kannattaa soittaa Tukholmaan ja kysyä onko niillä sun passi, ja myös tsekata sieltä kuka maksaa passin palauttamisen postitse Suomeen. Yleensä viisumin hakija joutuu maksamaan kaikki postikulut joten kandee tarkistaa!

    VastaaPoista
  4. Lotta: Kiitos!:) Noita angry birdseja ois pitäny tehä enemmän, niitä on vaan muutama. Eiköhän sullekin selviä Kolumbian retket pian. Pidä hauskaa ja nauti Kolumbian lämmöstä!:)

    Anniina: Kiitos!:) Olin kyl yllättyny ku oli noin halvat matkat, mut hyvä vaan:) Nyt ainakin on alle kuukausi, jee!:) Ihan outoo vasta oli 2kk!!:D

    Anonyymi: Oon aikonu soittaa sinne Tukholmaan uudelleen. Työt vaan haittaa pahasti, kun soittoaika olisi juuri töiden aikaan, mutta onneksi on nyt muutama päivää vapaata. Pitää tosiaan tarkistaa tuo maksaminen!

    VastaaPoista