15. lokakuuta 2012

La vida normal que yo amo tanto

Buenas!

En oo kirjottanut tänne pariin viikkoon, koska mulla ei ole aikaa ja mun suomen kieli tökkii niin pahasti, etten saa muodostettua järkeviä lauseita, mutta nyt yritän kertoa jotain parista viime viikosta nopeesti, supercheveree on ollut edelleen. Antemano quisiera pedir disculpas por mi finlandés. Ojalá puedan leer y entender lo que he escrito.

 Kävin Quitossa mun consejeran, Nohemyn, kanssa ja samalla hoidettiin mun visa kuntoon eli nyt voin olla laillisesti maassa ensi elokuuhun asti. Saatiin vähän odotella mun papereitten löytymistä, koska kirjekuoreen, jossa mun paperit oli, oli kirjoitettu Lina ja ne oli tietysti siellä L-laatikossa...
mi consejera, asiallinen kuva..:D
Kävin ensimmäista kertaa rotarykokouksessa. Ruoka ainakin oli hyvää ja kotona oli joskus 11 jälkeen illalla ja seuraavana päivänä virkeenä kouluun. Menen muutenkin nukkumaan myöhään, enkä ole törmännyt kaikkia muita vaihtareita vaivaan kokoaikaiseen väsymykseen.
taiwan, estados unidos, finlandia, suiza, alemania, islandia

Kävin Alman, saksalaisen vaihtarin synttäreillä, fiestaaa!
Kävin myös kaverilla laulamassa karaokea (en vapaaehtoisesti, gracias amigos) ja katsomassa kauhuleffaa + pizzaa (viikon sisällä söin 6krt pizzaa)

Quito

Demeter y PERSÉfone
Tehtiin näytelmä Persefonesta lenguajeen. Persefone on siis rubia, joten mut tietysti laitettiin esittämään sitä, oli superhauskaa. Esitykseen kuului musiikkia, por supuesto, gangnam style, sitä sit tanssittiin koko luokalle. 10 sieltä napsahti koko ryhmälle.

Mulla nyt on muutenkin hauskaa, jos kuulen sanan, johon sisältyy perse, esim. perseverante, perseverancia.. Mun ecuadorilaiset kaverit tietää, miksi se on niin hauska sana, ja olen esimerkillisesti opettanut muitakin sivistyssanoja kaikille halukkaille.

 Mun luokalla on yksi poika, joka osaa nyt sanoa ihotautilääkäri. Itse asiassa välillä se ääntää sanan paremmin kuin minä, koska huomasin yksi päivä, että sanon sen ihotautilääkkäri.. Omaa nimeänikään en osaa välillä sanoa oikein, iiina.


vamos ecuador !!
Ecuador-Chile-futbolpeliä katsotiin ravintolassa, ja ganamos 3-1 :) Kaikki maalit oli tosiaan ecuadorilaisten tekemiä y el martes jugarán con venezuela, vamos a ganar!

Meillä oli feriado, niin viikonloppu alkoi jo perjantaina, tarkemmin syynä oli siis juhla Guayaquilissa, mutta loma kelpaa aina.
Viikonloppuna pääsin luistelemaan ja ratsastamaan ( Taru, tää on niin omistettu sulle !!) ja käytiin Papallactassa. Papallactassa oli altaita, joitten vesi on peräisin maansisältä/tulivuorista (mun suomen kieli loppui nyt ihan kokonaan) eli siis niinkuin kuuma lähde.

ñaño, papi y yo
el castillo de amaguaña
Hommattiin mamin kanssa liput Pitbullin, Chayannen ja Marc Anthonyn keikalle, será full chevere, mutta sitä ennen nyt keskiviikkona suuntana rantaprovinssi Manabí eli playat ja aurinko kutsuu con todos los estudiantes de intercambio. Suomeksi kirjoittaminen ei oikein onnistu, joten chao!

4 kommenttia:

  1. cuanto cuesta las entradas del concierto?:D me gustaría ir allí también !!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En realidad no lo se:D xq un dia fuimos a fybeca de san luis y alla hubo una promocion si compras productos de nivea (30$), te regalan una entrada!! Pero creo q las entradas cuestan mas o menos 45$:)

      Poista
  2. Virnistelin leveästi tälle postaukselle, kun vähän väliä lipsuit (vahingossa? Tahallasi? Who knows) lavertelemaan asioista espanjaksi :D

    Ajattelin tässä lukaista tän sun blogin läpi, mutta halusin nyt vaan kommentoida tähän uusimpaan postaukseen, ennen kuin unohdan koko asian.

    Jään seurailemaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kiitos kommentista:) kirjoitan niinkuin tuntuu luontevimmilta, vaikka kaikilla kielilla sekaisin. Suomessa ollessa kirjoittelin espanjaksi harjoittelun vuoksi, mutta nykyaan espanja tulee luonnostaan ja menee helposti sekaisin.Suomen kieleen menee lahinna hermot, espanja on paljon kauniimpaa. Ehka joku pva teen postauksen kokonaan espanjaks.;) tervetuloa seurailemaan ja toivottavasti tyykkaat:)

      Poista