11. syyskuuta 2012

Fuimos a la playa

Pikaista päivitystä viime viikon tapahtumista. Viime viikon maanantaina suunnattiin vuoristovaihtareitten kanssa Mompichelle, sijaitsee rannikolla pohjoisesssa. Meillä oli siis orientaatio- ja kielileiri siellä. Bussilla kesti n. 8h täältä Valle de los Chillosista, mukaan luettuna pysähdys KFC:llä.:D
los estudiantes de intercambio de valle de los chillos


Meiän hotelli oli niin luksus! All inclusive ja superhieno. Majoituttiin kahdenhengenhuoneissa, ja jaoin mun huoneen islantilaisen kanssa, joka asuu tässä lähellä. Ja ruoka.. sitä oli paljon. Ruoka oli ihan sairaan hyvää, ja jälkkärit, nam.


Aluksi meillä oli espanjan koe, jonka perusteella meidät jaettiin ryhmiin. Pääsin ilmeisesti edistyneimpien ryhmään, koska ryhmässä oli myös meksikolainen tyttö. Enimmäkseen estudiamos (kyllä yritin kirjottaa suomeks, että opiskeltiin) espanjaa. Tai no mun ryhmän opettaja oli tosi rento ja pelattiin paljon kaikee, kun muut opiskeli hikihatussa. Se opettaja myös kuuntelee Nightwishiä ja Stratovariusta. Yksi oppitunti menikin siihen, kun se kerto Ecuadorin politiikasta, koulutuksesta ja öö keskusteltiin leffoista.:D Ja iltasin sit chillailtiin ja syötiin. Torstaina oli vielä kirjoitelma ja suullinen koe. Ei ikinä saatu niistä palautetta, mutta suullinen koe meni ainakin hyvin ja jei puhuin sujuvasti.:)
estudiando ? :D

Leirillä oli ihan huippua ja tutustuin niin moniin uusiin ihmisiin. Maanantaina meinasin koko ajan puhua espanjaa, kun yritin englanninksi, kaunista spanglishiä. Lopulta Englannin puhuminen rupes tökkimään pahasti ja oli ihana taas päästä puhumaan espanjaa.:)

Lauantaina oli reunión (inhoon suomentaa) kaikkien tän klubin vaihtareitten ja perheitten kaa. Meille kerrottiin taas sääntöjä ja muita ohjeita, kuten tytöt ei saa ikinä illalla olla yksin ja jos joku tulee ryöstää aseen kanssa, niin pitää vaan antaa rahat ja kaikki muut mitä ne haluu eikä taistella vastaan. Oli taas vaihteeks ihan huisia, pelattiin korttia, chillailtiin ja syötiin. (aina syödään :D)

Tänään olin sit ekaa kertaa koulussa. Kavereitakin löyty jo ja kaikki oli tosi mukavia. Mulla on osa aineista englanniks, mitä en tienny etukäteen, olin aluks järkyttyny, ku haluisin vaan espanjaksi. Ecuadorin historia ja enkku tietysti on englanninks. Fysiikka ja matikka oli espanjaks ja ymmärsin hyvin mistä puhuttiin. Asiat oli jtn yläastetasoo, mut haha ainakin ymmärsin ja osasin tehä jotain tehtäviä.

Loppuun vielä kuvia mompicheltä:



todos !


Dinamarca, Estados Unidos, Taiwan, Finlandia



Näin muuten unta espanjaks!!! Tajusin vasta pari tuntia myöhemmin, että sehän oli muuten espanjaa. Qué cheveré! En tiiä oonko aikasemmin nähny, koska en ikinä muista unia.:D 

Abrazos y besos! Hasta luego!



6 kommenttia:

  1. Onneksolkoon, osaat selkeesti puhuu espanjaa sujuvast jos alitajuntaki puhuu sitä jo ;) Luen ihan katkerana sun orientaatiosta, koska mulla sellasta ei oikeestaan ole eikä tule :( Kuulostaa huisilta! Mimmoset lämpötilat Ecuadorissa on tällee talvella? Vai onks siel kesä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kiitos!:) Välillä puhun sujuvasti, välillä taas en vaihtelee:D Orientaatio oli tosi huippu, mut eiköhän sullakin oo jotain retkiä, ne vapaaehtoiset ainakin.:) Nyt täällä on loppu kesä ja sit tulee talvi, ja sillon on väh. 6-7astetta, että aika paljon lämpimämpi kuin Suomi!:)

      Poista
    2. Mite mä oon koko ajan jotenki kuvitellu et koko Etelä-Amerikka kuuluu eteläisee pallonpuoliskoon :o Noh, tsemppiä talvi'pakkasiin', kannattaa hamstrata paksuja neuleita, koska ainaki täällä oli nyt talvella ihan hyytävän kylmä jo 10 asteessa ja meikä veteli viiden paidan kanssa ympäri Santiagoa, haha :D

      Poista
    3. Päiväntasaaja menee tossa 20km yläpuolella.:D Siis todennäköisesti aamuisin ja iltaisin on se alle 10 astetta, mutta eiköhän se päivällä nouse kuitenkin 15-20, ja sataa paljon. Käytiin vuorella, jossa oli 4astetta ja mua ei paleltanu! kaiki muut oli ihan jäässä, oon toistaseks ainakin unohtanu miltä kylmyys tuntuu:D Tsemppiä sinnekin "pakkasiin"!:)

      Poista
  2. onko siellä tyttö meksikosta?:D sen ei varmaan hirveesti tarvii espanjaa opiskella :D

    Anniina

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo on!:) sillä oli tosi tylsää niillä tunneilla, ei kyllä ihme:D muista espanjankielistä maista ei ainakaan täällä vuoristossa oo vaihtareita.

      Poista