24. tammikuuta 2013

Ama la vida


Tänään takana tasan 5kk Ecuadorin auringon alla, el tiempo pasa tan rápido! Uudessa perheessä menee hyvin, ja sopeutuminen on sujunut ilman ongelmia. Ensimmäisen illan/yön shokki jäi sinne ensimmäiseen iltaan. Nyt ymmärrän paremmin vaihtarielämää ikävän kanssa. Ensimmäistä perhettä on ikävä, mutta helpottaa, kun välimatkaa on vain puoli tuntia. Miten kävisikään, jos olisi ikävä toiselle puolelle maapallo, kun sinne ei lähdetäkään niin helposti? Parempi näinpän. Voin sanoa, että mulla on ollut superpaljon onnea perheiden kanssa, kaksi tosi ihanaa perhettä täällä.

qué linda foto
Tällä hetkellä on menossa koeviikko tai itse asiassa kokeet kestää 2 viikkoa. Tämä viikko on tehty examenes de bloque ja huomisesta lähtien vuorossa on quimestrales.Vaihtarielämäänhän ei opiskelu kuulu, joten rennosti saa nämä viikot viettää. Kokeet joudun kyllä tekemään tai jos joku opettaja erehtyy kysymään, haluanko tehdä vai en, niin ei ole vaikea arvata kumman vaihtoehdon valitsen. Koepäivät on äärimmäisen tylsiä, koska kaverit opiskelee välitunnit ja illat,mutta onneksi aina löytyy vaihtariseuraa. Tänään tosin jäi kokeet väliin, ja olen kotona kipeenä, mutta jos sitä San Luisiin illalla selviäisi..

Viime viikonloppuna tehtiin matka Río Blancoon eli valkoiselle joelle meidän rotariklubin kanssa. Paikka oli oikea paraíso, paratiisi. Vaatteet päällä vesiputoukseen uimaan oli täydellinen ”amo la vida”-hetki. Olin ensimmäinen, joka saatin yllytettyä vaatteet päällä vesiputoukseeen. Meinaan aina kirjoittaa suihkulähde vesiputouksen sijasta? Vähän ajan kuluttua muut seurasi fiksua esimerkkia. Hosteriasta löytyi myös sauna ja turco, saunassa onkin kiva pelata korttia.
cascada

Río Blanco

parrillada

Eilen illalla pidin Suomi-esitelmän rotaryklubilla. Esitelmää tehdessä huomasin, että espanjan kirjoittaminen sujuu hyvin, ja sitä pitäessä ettei espanjan puhuminen tuota minkäänlaista ongelmaa. Puhumiseen toi haastetta ihana yskä ja lähtevä ääni, se vaatteet päällä uiminen ei sittenkään ollut niin hyvä idea.. Oli kuitenkin mahtavaa tajuta, että pystyn kertomaan Suomen politiikasta, historiasta ja muista asioista sujuvasti espanjaksi! Esitelmästä tykättiin ”tienes un lindo país” ja mun tekemät korvapuustit maistui. Salmiakki ei sitten jostain syystä ollutkaan yhtä suosittua jaja.

chicas de intercambio

El próximo viernes empiezan las vacaciones, qué chévere!!:)

Creo que ya les dije todo lo que tuve que decir, cuidense chao!

ps. 5kk:n aikana on tullut kierrettyä 9 eri provinssissa :)

2 kommenttia:

  1. ihana blogi sulla pakko päästä ecuadoriin käymään vielä joskus :)! Se kyl olikin yks mun vaihtoehdoista kun hain vaihtoon! ite siis oon nyt lähössä argentiinaan:) :
    http://alisaenargentina.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. gracias:) argentiina on varmasti ihana, löytyi itse asiasssa munkin vaihtoehdoista. Nauti ihan alusta asti koska aika menee liian nopeeta!:)

      Poista