18. joulukuuta 2012

La Amazonía

Hola! Amazonilta on selvitty siis hengissä, tosin sata ötökänpuremaa ja tuhat valokuvaa rikkaampana. Paseo oli ehdottomasti paras tähänastisista. En jaksa järjestellä kuvia, joten koittakaa kestää.
vamonos a la amazonia ! fiilis katossa

las tortugas
Matkaan lähdettiin Quiton lentökentältä perjantaina 30.11 ja lennettiin noin puoli tuntia El Coca - nimiseen kaupunkiin, jonka nimi ei valitettavasti tule kokaiinista niinkuin kaikki luuli. Edessä oli vielä 2h venematka Rio Napoa pitkin, 30min kävely ja 15min kanoottimatka ennen kuin saavuttiin määränpäähän kirjaimellisesti keskellä sademetsää sijaitsevaan hotelliin. 100% kosteuden kyllä huomasi heti, onneksi huoneesta löytyi caja seca kameroille ja kännyköille. Tuntui, että hiukset kuivui kunnolla vasta maanantaina, perjantaina kun pesin ne.. Kosteuden lisäksi oli kuuma, joten viikonlopun yleisin lause olikin i feel like butter, jaja no van a entender.

 Näitten 4 päivän aikana käveltiin metsässä, ajeltiin kanooteilla, bongailtiin eläimiä ja lintua, naurettiin liikaa ja syötiin hyvin. Hotellin ruuat oli taas niin hyviä, ja jälkiruuat rakkaus. Herätys aamupalalle ei ollut yhtä herkullista, klo 5.30 tultiin ovelle koputtelemaan ja tuntia myöhemmin oltiin enemmän tai vähemmän väsyneinä metsässä kävelemässä. 6 hengen ryhmiin jakautuneina patikoitiin pitkin sademetsän polkuja paikallisen oppaan kanssa. Meidän ryhmä sai nimen Las Tortugas eli kilpikonnat, koska aina joku oli myöhässä, itehän en meinannut missata viimeistä venettä lähtöpäivänä... Ollaan ecuadorilaistuttu! Suurin osa ryhmäläisistä oli meidän klubista, mutta koko ryhmä oli aivan mahtava!

las tortugas en el torre
las tortugas con nuestro guía
Nähtiin papukaijoja, apinoita, laiskiaisia, monia erilaisia lintuja ja caimaneja (niinku krokotiili). Päästiin myös uimaan piraijoita täynnä olevassa järvessä, jossa myös uiskenteli nämä krokotiilien sukulaiset. Yöllisellä kanoottiretkellä törmättiin myös "pikku"-caimaniin, silmät vaan kiilui pimeässä ja pituutta arveltiin olevan kolmisen metriä. Olen iloinen, että se ei tullut vastaan uintiretkellä Hotellin mariposarian perhoset rakastui mun hiuksiin, tykkään perhosista.. Kaiken kaikkiaan retki oli superchevere aivan parhaitten vaihtareitten kanssa!

me gustan las mariposas.. not

loros / papukaijoja
tarantulaaaa

nuestro vecino / meiän naapuri

islandia y finlandia
näissä bootseissa on sitä jotain
meiän klubin vaihtareita




tossa pidin hammasharjaa :)))
caiman, toi oli vauva:))
Retken jälkeen on mm. tullut kierrettyä parit cena navideñat, syöty marsua itsenäisyyspäiväruuaksi ja shoppailtu San Luisissa.Vaihtarikilojen vähenemisen toivossa oon aloittanut pyöräilemisen papin kanssa, hei tästä se lähtee! Rotarit ilmoitti, että 26. päivää kerrotaan perheenvaihdoista ja 5. tammikuuta se on edessä, äää!! Joululomaa ei ole vaan kouluun 26. pvä, mua on tosin turha odottaa koulunpenkille, pidän omaa lomaa. Nyt aion kuitenkin nauttia täysillä mun vikoista viikoista maailmanparhaassa hostperheessä!
con esta hoja, les quiero decir CHAO !

6 kommenttia:

  1. ei oo joululomaa?:o sä näit enemmän eläimiä viikonlopussa ku mä 10 päivässä :D ötökät oli kyl ihanii :))

    Anniina

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. näillä on joku uus systeemi, että chao joululoma ja bienvenidas las vacaciones en febrero, tosin 2 semanas sillon. rannikolla on fb:stä päätellen 3kk:n lomat.. amazonialla nähtiin tosiaan paljon kaikkee ja oli ihan mahtava kokemus, jaja ötökät ei sit ollut niin kivoja.. :D te olitte niin pitkään, epäreiluä! feliz navidad y próspero año nuevo! :) btw, olipas kaunista suomea:D

      Poista
    2. ihme systeemi :D hirveetä jos joutus suoraan joulun jälkeen kouluun.. onneks pidät omaa lomaa :D amazon on ihana!<3 mut se kuumuus alko kyllästyttämään parin päivän päästä ku koko ajan oli "likanen" olo!:D
      Feliz Natal e Bom Ano Novo!:)

      Poista
    3. sain kuitenkin joululoman, wuuu!:) amazon oli ihan super <3 mut oli kiva saada hiukset kuivaks jaja kuumuus oli kiva mut ihan koko ajan oli olo " i feel like butter" :D

      Poista
  2. Hola Iina!

    Feliz Navidad
    y Próspero Año Nuevo!
    Me alegro de que haya disfrutado de
    estar allí!

    Jaana

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hola madrina! Feliz navidad y próspero año nuevo! :)

      Poista